Intreaba Doctorul

(Ve-ti primi raspuns in cel mai scurt timp posibil)




Coroana ceramica pe suport de zirconiu.

11/14/2013 postat

 Coroana ceramica pe suport de zirconiu.

    Coroana ceramica pe suport de zirconiu a aparut ca o alternativa la coroanele metalo-ceramice, dar cu un aspect estetic mai satisfacator, durabilitate crescuta si fara reactii alergice.

    Zirconiu este un diamant sintetic, denumirea sa fiind "dioxid de zirconiu tetragonal stabilizat partial cu yttriu" si este folosit in stomatologie din anii 90 

    Coroanele dentare pe suport de zirconiu sunt realizate prin frezare computerizata (procedeu numit CAD-CAM) si sunt extraordinare din punct de vedere estetic, al durabilitatii, biocompatibilitatii cu organismul si al rezistentei la fortele masticatorii.

    Din punctul de vedere al specialistilor in protetica dentara, coroanele pe suport de zirconiu reprezinta solutia optima pentru restaurarea dintilor, in special a celor frontali. 

Avantajele coroanelor pe suport de zirconiu:

  • Rezultate estetice deosebite - lumina penetreaza coroana, dandu-i un aspect natural;

  • Forma si culoarea coroanei pot fi ajustate pentru a se potrivi perfect cu ceilalti dinti ai pacientului;

  • Zirconiu nu produce niciun fel de reactie chimica in cavitatea bucala si astfel dispare posibilitatea aparitiei unui miros sau gust neplacut

  • Rezistenta mecanica ridicata;

  • Biocompatibilitate excelenta cu tesuturile moi;

  • acomodare rapida, Acest lucru se datoreaza faptului ca, coroanele pe suport de zirconiu sunt foarte usoare. Dupa un timp foarte scurt de la montarea coroanelor, acestea se integreaza perfect, devenind insesizabile de pacienti.

  • Coroana dentara pe suport de zirconiu este o piesa protetica extrem de precisa, obtinuta prin frezare computerizata, astfel incat adaptarea sa gingivala este superioara altor tehnologii. Cu alte cuvinte, problemele gingivale intampinate, inevitabil in multe cazuri in care se foloseau alte soltii protetice, sunt eliminate complet in cazul coroanei dentare pe suport de zirconiu.

  • Faptul ca aceasta coroana dentara este obtinuta prin frezare computerizata exclude posibilitatea esecului.

                                                                                                                                     Autor: dr.Codreanu Andrei

                                                                                                                                           Safe Dental Clinic