Intreaba Doctorul

(Ve-ti primi raspuns in cel mai scurt timp posibil)




Totul despre implanturile dentare:

10/15/2013 postat

Ce este implantul dentar?

Implantul dentar este un surub de titan biocompatibil cu organismul care inlocuieste radacina unui dinte lipsa. Peste acest implant din titan se va monta coroana dintelui, astfel incat la finalul tratamentului dumneavoastra veti avea un dinte perfect functional din punct de vedere al maticatiei, vorbirii si aspectului.

 

Indicatii ale implantului dentar:

Implantul dentar este una din metodele de tratament in cazul edentatiilor simple, multiple sau totale.

Pentru inlocuirea dintilor care nu mai pot fi tratati si vor trebui extrasi.

Principalele limite sunt date de cantitatea si calitatea osului receptor, pozitia sinusului maxilar sau a nervului alveolar-inferior, probleme legate de starea generala de sanatate a organismului (pacientul este inca in crestere sau sufera de afectiuni generale cum ar fi diabetul zaharat, osteoporoza (atentie mare), anumite afectiuni ale sangelui, etc.). De aceea, inaintea de plasarea implanturilor dentare se vor face un set de radiografii speciale, computer tomograf (daca este cazul) si analize de sange.

 

Avantajele implantelor dentare, fata de alte lucrari protetice dentare (punti sau proteze dentare).

  1. Nu se intervine pe dintii vecini;

  2. Aspect estetic superior puntilor dentare;

  3. In cazul protezelor dentare, dispare disconfortul creat de mobilitatea, volumul si aspectul protezelor, nu mai avem nevoie de substante de mentinere a protezelor (corega, fixodent).

  4. Stopeaza resorbtia, atrofia osului alveolar(Stimuleaza functional osul, care nu se mai resoarbe/ atrofioaza)

  5. Opreste migrarea dintilor (in lipsa unui sau mai multi dinti, apare fenomenul de migrare a dintilor. Dintii antagonisti si dintii vecini migreaza in spatiul existent)

  6. Tratament de lunga durata

  7. Implanturile se comporta ca proprii dvs. dinti... cand mancati, vorbiti sau radeti. Majoritatea pacientilor nu fac diferenta intre dintii naturali si noii lor dinti. 

Cat de dureroasa este interventia?

Interventia chirurgicala de inserare a unui implant in cavitatea bucala este relativ simpla (nu cu mult mai complicata decat o extractie). Aplicarea implantelor se realizeaza sub anestezie locala si nu veti simti nimic in tot acest timp. Regiunea in care s-a intervenit se poate umfla pentru cateva zile, iar durerile sunt de intensitate redusa, si se remit de cele mai multe ori cu antalgice usoare.

 

Exista riscuri?

Studiile clinice asupra tratamentului cu implante dentare au aratat ca riscurile sunt extrem de mici (respingerea implantului de catre organism este practic inexistenta) si rezultatele pe termen lung sunt pozitive. Filetul implantului surub contribuie la mentinerea pe loc a acestuia si la conservarea osului, astfel se asigura o foarte buna rezistenta si mentinerea pe loc a restaurarilor.

 

Igiena dintilor pe implante dentare:

Pentru a intretine un bun rezultat este suficient periajul dentar si utilizarea atei dentare. Stomatologul dvs va va explica exact cum se realizeaza aceasta. 

    

    Pentru mai multe detalii nu ezitati sa ne intrebati, folosind nr. de telefon din contact sau rubrica

                                                                                                              "intreaba doctorul" din dreapta paginii.

                                                                                                                                                                                 Autor: Dr. Codreanu Andrei.

                                                                                                                                                                                            Safe Dental Clinic