Intreaba Doctorul

(Ve-ti primi raspuns in cel mai scurt timp posibil)




9 sfaturi pentru a mentine dintii Albi.

10/3/2013 postat

1.Vitaminele si mineralele previn ingalbenirea Pentru prevenirea dintilor galbeni, cele mai bogate surse naturale de vitamine si minerale sunt fructele si legumele proaspete.

2.Evitati bauturile care contin coloranti cum ar fi vinul rosu, cafeaua sau ciocolata. Pentru a evita contactul direct cu dantura le poti consuma cu un pai.

3.Fumatul: Unul dintre cei mai mari dusmani ai dintilor albi este gudronul din tigari. Tigara electronica este alternativa perfecta la fumatul clasic.

4.Un mar pe zi! Marul este un fructul care poate sa albeasca dintii fara sa le afecteze smaltul. O data pe saptamana poti completa ritualul natural de albire al dintilor cu cateva felii de lamaie!


5. Periajul corect... mentine sanatate intregii cavitati bucale, prin periaj se indeparteaza resturile alimentare si compusii organici ce pot modifica culoarea dintilor.Este ideal sa va spalati pe dinti dupa fiecare masa.

6. Ajutor suplimentar

Pasta de dinti nu poate distruge toate bacteriile din cavitatea bucala. Indicat este sa completam periajul cu folosirea unei ape de gura (atentie la apele de gura ce contin clorhexidina= ingalbeneste dintii). Clatirea cavitatii cu apa de gura permite indepartarea placii bacteriene din locurile greu accesibile periutei de dinti, cum ar fi spatiile interdentare.

7. Atentie la fainoase!

Evitati consumul produselor fainoase, alimente bogate in carbohidrati.

Carbohidratii sunt principala sursa de energie utilizata de placa bacteriana

8. Controlul periodic: igienizarea si detartrajul trebuie facut cel putin odata pe an, ideal ar fi odata la 6 luni.

9. Utilizati ata dentara!Unul dintre motivele aparitiei petelor pe dantura sunt chiar resturile de alimente care se aduna printre dinti.