Intreaba Doctorul

(Ve-ti primi raspuns in cel mai scurt timp posibil)
HALENA FETIDA (respiratia urat mirositoare)

Cauze:

1. Una din cauzele principale ale haelenei este o igiena orala deficitara. Mirosurile care se degaja din gura provin de la               alimentele ingerate si de la bacteriile care se afla deja acolo. Bacteriile care traiesc in cavitatea bucala interactioneaza cu     particule de mancare, cu tesuturile si sangele si dau nastere unor compusi volatili (urat mirositori) de sulf. Daca nu intretineti o igiena orala corecta (o tehnica de periaj coreta, folositi ata dentara si periajul limbii),  bacteriile se vor inmulti.

2.  O alta cauza a halenei pot fi afectiunile din cavitatea bucala. Boli ale gingiilor sau o gura uscata pot duce la o crestre masiva a numarului bacteriilor. Saliva nu da voie bacteriilor sa se stabileasca intr-un singur loc si stopeaza procesul de imultire a acestora,

     Cea mai buna metoda pentru mentinerea unui echilibru al salivei este sa consumati cat mai multa apa sau alte lichide. 

3.  O alta cauza majora a halenei sunt alimentele cu arome puternice. Cele mai periculoase sunt ceapa, usturoiul, alcoolul si      tutunul. Aceste alimente sunt absorbite in organism si ajung in circulatia sangvina si astfel pentru urmatoarele 3 - 4 ore veti expira aceste mirosuri chiar din plamani. 

4.  O alta cauza a respiratiei urat mirositoare poate fi lipsa carbohidratilor din organism. In lipsa lor organismul arde grasimile      depozitate in corpul uman ceeea ce poate duce la o conditie numita cetoza. Din pacate cetozele nu miros prea frumos si asta poate conduce la halena. 
     Solutia este destul de simpla. Consumati multe fructe, legume si cereale integrale.

5.  Uneori halena poate fi un semn alprezente unor afectiuni mai serioase precum:

  •  Diabetul 
  •  Refluxul gastro-esofagian.
  •  Boli ale ficatului sau rinichilor